live-release

– Nissan Live Release 2016 – startar 1:a juli

Fisketävlingen ”Nissan Live Release 2016” startar 1:a juli. Det är tredje året fisketävlingen går av stapeln och du som fiskar har chansen att vinna fantastiska priser samtidigt som du bidrar till bevarandet av Atlantlaxen och havsöringen.
Fiskesättet Live Release är en viktig åtgärd för att bevara och på sikt öka fiskbeståndet av t.ex. Atlantlax och används i många länder med gott resultat. Vi hoppas du vill hjälpa till! Varje registrerad återutsatt lax och öring, som fiskats med fiskesättet Live Release, ger en lott i vinstdragningen under hösten 2016. Tävlingen pågår i Nissans nedre FVO från 1:a juli till 30 september 2016. Tävlingen är bara en av en rad åtgärder som görs för att förbättra fiskbestånden av olika arter som går upp i och finns i Nissan.
Nytt för i år är att man måste vara medlem i Relax Fishing Club för att deltaga i tävlingen och för att kunna få fortlöpande information om tävlingen.

Se sponsorernas fantastiskt fina priser, information och regler här. (tryck på “här” så länkas du vidare till informationen).

Tips till alla som är oroliga att man tappar fisken utan hulling på enkelkroken…Kör med “cirkelkrok” utan hulling/inklämd hulling. Grymt bra med många fördelar. Man tappar inte fisken, man krokar av snabbt och enkelt och risken att skada sig själv (och fisken) på kroken är mindre.