20170411_134127

Stort grattis Laholm! – Relax Fishing Sweden lämnar över vandringspriset

2017-04-11 fångade Kim Langhof från Danmark den första laxen för säsongen på Gröningen kl. 13.30. Den vägde 7,6 kg och var 92 cm lång.

Kims lax tog vandringspriset från Halmstad hem till Laholm.

Relax Fishing Sweden utlyser 1 mars varje år tävlingen mellan Halmstad-Nissan och Laholm-Lagan vid Öring-premiären. Då gäller det för åarna att fånga första godkända öringen på premiären. Därefter fortsätter tävlingen mellan åarna under fiskesäsongen för att avgöra var säsongens första lax fångas. Att ha vandringspriset i sin besittning är en stor ära och vittnar om att fisket är bra.

Keramik-laxen, tillika vandringspriser, är gjord av konstnären Jan-Axel Jönsson, Röinge Keramik och kan beskådas i konferensrum Svanen i kommunhuset i Laholm fram till 1 mars 2018 då det står på spel mellan Lagan och Nissan igen.

Så här gick det till på överlämningen till Laholm:

Laholm tar hem vandringspriset 2017

Laholm och Laholms Laxfiske hälsar, tackar och säger bra jobbat Kim!